Limoenkwark

De lekkerste limoenkwark maak je eenvoudig en snel zelf met dit heerlijke dessert-recept in Aziatische stijl. Heerlijk fris en zomers nagerecht voor 4 personen.

0 stemmen

10 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediƫnten

  • 1,5 limoen
  • 0,5 l kwark
  • 2 el suiker

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Boen de limoen onder de koude kraan schoon en rasp de schil (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak) eraf. Snijd de limoen doormidden en pers de helften uit

Meng de kwark met 2/3 van de limoenrasp, het limoensap en de suiker.

Verdeel de limoenkwark over 4 glazen of kommetjes en strooi de rest van de rasp erover. Serveer de limoenkwark direct.

Variaties

Je kunt van deze frisse limoenkwark ook een heerlijke citroenkwark of sinaasaapelkwark maken. Vervang de limoen door citroen of een halve sinaasappel.