Lemongrass Chili rijst met sperzieboontjes en cashewnoten

Vegetarisch recept, in Conimex Wok Olie geroerbakte sperziebonen, rode uien, en rijst n een heerlijke lemongrass chili woksaus, gegarneerd met grof gehakte peterselie en geroosterde cashewnoten. Lekker met knapperige cassave kroepoek.

8 stemmen

20 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Haal ondertussen de sperziebonen af. Kook ze in een flinke laag kokend water 4 min. Afgieten en goed laten uitlekken. Pel en snijd de uien in halve ringen. Hak de cashewnoten grof.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp de Conimex Wok Olie erin en roerbak de en sperziebonen 4 min. Voeg de rijst toe en wok 2 min. mee. Voeg de Conimex Woksaus Lemongrass Chili toe en warm goed door. Schep de cashewnoten en de peterselie erdoor. Verdeel de Lemongrass chili rijst over 4 diepe kommen.

Serveertip

Geef lekker knapperige Conimex Smaakmaker Kroepoek Cassave bij de Lemongrass Chili rijst met sperzieboontjes en cashewnoten, die is vegetarisch!

Variaties

Voeg met de uien en de sperziebonen, vegetarische vleesreepjes toe. En gebruik in dat geval maar 50 g cashewnoten. Je kunt ook snijbonen gebruiken in plaats van sperziebonen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 824,0 kcal
Proteïnes 16,4 g
Suikers 18,7 g
Vezels 8,4 g
Vetten: 32,5 g
- Verzadigde vetten 6,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 14,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,1 mg
Sodium 937,3 mg

* 1 portie = 100 g