Lemongrass Chili rijst met sperzieboontjes en cashewnoten

Lemongrass Chili rijst met sperzieboontjes en cashewnoten

Vegetarisch recept, in Conimex Wok Olie geroerbakte sperziebonen, rode uien, en rijst n een heerlijke lemongrass chili woksaus, gegarneerd met grof gehakte peterselie en geroosterde cashewnoten. Lekker met knapperige cassave kroepoek.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 rode uien
  • 150 gram geroosterde cashewnoten
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Lemongrass Chili
  • 2 eetlepels grof gehakt peterselie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 824
    • Eiwitten 16.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 122.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 114.5g
    • Suikers 18.7g
    • Vezels 8.4g
    • Vetten 32.5g
    • Verzadigde vetten 6.5g
    • Onverzadigde vetten 25.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 10.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 937mg
    • Zout 2.34g
    • Calcium 13%
    • Ijzer 22%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 12%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Haal ondertussen de sperziebonen af. Kook ze in een flinke laag kokend water 4 min. Afgieten en goed laten uitlekken. Pel en snijd de uien in halve ringen. Hak de cashewnoten grof.

  3. Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp de Conimex Wok Olie erin en roerbak de en sperziebonen 4 min. Voeg de rijst toe en wok 2 min. mee. Voeg de Conimex Woksaus Lemongrass Chili toe en warm goed door. Schep de cashewnoten en de peterselie erdoor. Verdeel de Lemongrass chili rijst over 4 diepe kommen.