Lemongrass Chili Noedels met vis en spinazie met gebakken uitjes

Een heerlijk, licht verteerbaar en snel te maken recept met noedels en in Conimex Wok Olie roergebakken vis, bladspinazie en lente-uitjes. Door de Lemongrass Chili woksaus is dit een lekkere combinatie van fris en medium pittig.

3 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Snijd de vis in stukjes en snijd de lente-uitjes schuin in stukjes.

Verhit een hapjespan, voeg een eetlepel wok olie toe en bak de lente-uitjes en de vis voorzichtig 5 min. zo nu en dan keren. Schep de noedels en 8 el woksaus toe en roerbak 2 min.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en wok de goed uitgelekte spinazie met 2 el woksaus ca. 4 min. Schep er op het laatst de gebakken uitjes door.

Verdeel de noedels met vis over 4 grote borden en schep de spinazie ernaast.

Serveertip

Smaakinspiratie: Lekker met knapperige Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili.

Variaties

Vervang de witte visfilet door grote gepelde garnalen of gemengde zeevruchten.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 561,0 kcal
Proteïnes 31,1 g
Suikers 16,6 g
Vezels 6,8 g
Vetten: 20,8 g
- Verzadigde vetten 7,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 17,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 1.328,2 mg

* 1 portie = 100 g