Lemongrass Chili Noedels met vis en spinazie met gebakken uitjes

Lemongrass Chili Noedels met vis en spinazie met gebakken uitjes

Een heerlijk, licht verteerbaar en snel te maken recept met noedels en in Conimex Wok Olie roergebakken vis, bladspinazie en lente-uitjes. Door de Lemongrass Chili woksaus is dit een lekkere combinatie van fris en medium pittig.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 400 gram stevige witte visfilets
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 2 lente-uitjes
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Lemongrass Chili
  • 675 g diepgevroren baby bladspinazie (1,5 pak a 450g) (ontdooid)
  • 4 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 561
    • Eiwitten 31.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 66.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.8g
    • Suikers 16.6g
    • Vezels 6.8g
    • Vetten 20.8g
    • Verzadigde vetten 7.2g
    • Onverzadigde vetten 12.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1328mg
    • Zout 3.32g
    • Calcium 24%
    • Ijzer 29%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A 397%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Snijd de vis in stukjes en snijd de lente-uitjes schuin in stukjes.

  3. Verhit een hapjespan, voeg een eetlepel wok olie toe en bak de lente-uitjes en de vis voorzichtig 5 min. zo nu en dan keren. Schep de noedels en 8 el woksaus toe en roerbak 2 min.

  4. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en wok de goed uitgelekte spinazie met 2 el woksaus ca. 4 min. Schep er op het laatst de gebakken uitjes door.

  5. Verdeel de noedels met vis over 4 grote borden en schep de spinazie ernaast.