Lamsvlees met Ketjap & Sambal Badjak

Lekker recept met lamsvlees. Met dit lamsvlees recept en Conimex Wok Paste Ketjap & Sambal Badjak zet je in 20 minuten een eenvoudig te maken en overheerlijk roerbakgerecht op tafel.

20 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in partjes en de lamslapjes en sperziebonen of kousenband in stukjes. Hak de selderij of koriander grof.

Kook de bonen 4 min. in ruim kokend water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.

Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de stukjes lam 3 min. Voeg de ui en bonen toe en roerbak 3 min. Schep de tomaten erdoor en wok nog 2 min. Zet het vuur laag.

Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de selderij of koriander erdoor. Verdeel de rijst met daarop het lamsvlees met Ketjap & Sambal Badjak over 2 grote kommen of diepe borden.

Serveertip

Serveer het met Conimex Atjar Tjampoer.

Variaties

De lamslapjes kun je vervangen door lapjes van de geitenbout of biefstuk.