Lamsvlees met Ketjap & Sambal Badjak

Lamsvlees met Ketjap & Sambal Badjak

Lekker recept met lamsvlees. Met dit lamsvlees recept en Conimex Wok Paste Ketjap & Sambal Badjak zet je in 20 minuten een eenvoudig te maken en overheerlijk roerbakgerecht op tafel.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g witte rijst (bijv basmati- of pandan)
  • 1 kleine ui
  • 3 tomaten
  • 200 g lamslapjes
  • 200 g sperziebonen of kousenband
  • 3 takjes selderij of koriander
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 130 g Conimex Wok Paste Ketjap & Sambal Badjak (1 zakje)
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 743
    • Eiwitten 31.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 98.9g
    • Suikers 26.8g
    • Vezels 7.9g
    • Vetten 23.0g
    • Verzadigde vetten 6.3g
    • Onverzadigde vetten 14.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.3g
    • Transvet 0.5g
    • Cholesterol 74mg
    • Natrium 1195mg
    • Zout 2.99g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 19%
    • Potassium 32%
    • Vitamine C 46%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in partjes en de lamslapjes en sperziebonen of kousenband in stukjes. Hak de selderij of koriander grof.

  3. Kook de bonen 4 min. in ruim kokend water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  4. Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de stukjes lam 3 min. Voeg de ui en bonen toe en roerbak 3 min. Schep de tomaten erdoor en wok nog 2 min. Zet het vuur laag.

  5. Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de selderij of koriander erdoor. Verdeel de rijst met daarop het lamsvlees met Ketjap & Sambal Badjak over 2 grote kommen of diepe borden.