Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pakje Conimex Singaporese Laksa Curry Paste
  • 200 ml vis- of groentebouillon
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 300 ml Conimex Kokosmelk
  • 150 g grote garnalen
  • 200 g tofu
  • 150 g Conimex Rijstnoedels 2mm
  • 1 bosje koriander
  • 100 g taugé
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 966
    • Eiwitten 31.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 86.9g
    • Suikers 14.6g
    • Vezels 19.7g
    • Vetten 51.6g
    • Verzadigde vetten 26.1g
    • Onverzadigde vetten 24.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 97mg
    • Natrium 2939mg
    • Zout 7.35g
    • Calcium 22%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 74%
    • Vitamine C 31%
    • Vitamine A 57%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze daarna koud af, zodat ze niet meer verder garen, en verdeel de noodles over twee kommen.

  2. Snijd de tofu in blokjes of reepjes en bak ze een paar minuten in wat olie in een koekenpan knapperig.

  3. Verhit olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de currypasta een paar minuutjes aan. Let op: laat hem niet aanbranden! Voeg de bouillon en suiker toe, roer goed door. Zet het vuur zachter en voeg de kokosmelk en vissaus toe. Laat dit zachtjes pruttelen.

  4. Voeg de schoongemaakte garnalen toe en laat een paar minuutjes in de pan tot ze nét gaar zijn. Proef de curry: moet er nog wat peper of zout bij? Giet de curry over de rijstnoedels in de kommetjes. Garneer met de gebakken tofu, koriander en taugé.

Voor meer lekkere recepten kijk op Culy.nl