Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1 pakje Conimex Singaporese Laksa Curry Paste
- 200 ml vis- of groentebouillon
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel vissaus
- 300 ml Conimex Kokosmelk
- 150 g grote garnalen
- 200 g tofu
- 150 g Conimex Rijstnoedels 2mm
- 1 bosje koriander
- 100 g taugé
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze daarna koud af, zodat ze niet meer verder garen, en verdeel de noodles over twee kommen.
-
Snijd de tofu in blokjes of reepjes en bak ze een paar minuten in wat olie in een koekenpan knapperig.
-
Verhit olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de currypasta een paar minuutjes aan. Let op: laat hem niet aanbranden! Voeg de bouillon en suiker toe, roer goed door. Zet het vuur zachter en voeg de kokosmelk en vissaus toe. Laat dit zachtjes pruttelen.
-
Voeg de schoongemaakte garnalen toe en laat een paar minuutjes in de pan tot ze nét gaar zijn. Proef de curry: moet er nog wat peper of zout bij? Giet de curry over de rijstnoedels in de kommetjes. Garneer met de gebakken tofu, koriander en taugé.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.