Ku Lo Yuk met prei-paprikamie

Dit mie recept met hamlappen bakken met een beslag en in stukjes in de frituur is een lekker klieder recept. Samen met de atjar tjampoer en babi pangang saus maken is dit een grandioos recept!

0 stemmen

25 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de hamlappen in blokjes van ca 1 cm. Maak de paprika's schoon en snijd in brede repen. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 min.

Roer beslag van zelfrijzend bakmeel, 2 dl water en wat zout. Verhit een flinke laag olie in frituurpan tot 180 graden.

Kook Conimex chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en mengen met groenten en 3 el Conimex atjar tjampoer.

Breng 1 dl water en 1 dl van de siroop uit het blikje aan de kook. Voeg al roerende het kokende water-siroop mengsel toe aan de Conimex babi pangangsaus mix. Voeg 1 el (goed uitgelekte) atjar en het fruit toe aan de saus.

Haal blokjes vlees door het beslag. laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar. Laat op keukenpapier uitlekken.

Leg Ku Lo Yuk in schaaltjes, schep de prei-paprikamie op 4 borden, schep wat saus over de Ku Lo Yuk en serveer de rest van de saus apart.

Serveertip

Deze ku lo yuk met prei-paprikamie is heerlijk met kroepoek.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 626,0 kcal
Proteïnes 32,6 g
Suikers 17,8 g
Vezels 6,9 g
Vetten: 14,5 g
- Verzadigde vetten 3,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 313,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 112,1 mg
Sodium 589,5 mg

* 1 portie = 100 g