Ku Lo Yuk met prei en paprikamie

Ku Lo Yuk met prei en paprikamie

Dit mie recept met hamlappen bakken met een beslag en in stukjes in de frituur is een lekker klieder recept. Samen met de atjar tjampoer en babi pangang saus maken is dit een grandioos recept!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g hamlappen
  • 3 paprika's
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 300 g gesneden prei
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g Conimex Eiermie
  • 4 el Conimex Atjar Tjampoer
  • 1 blik fruitcocktail op sap (227 g)
  • 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 626
    • Eiwitten 32.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 93.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 86.8g
    • Suikers 17.8g
    • Vezels 6.9g
    • Vetten 14.5g
    • Verzadigde vetten 3.8g
    • Onverzadigde vetten 10.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 112mg
    • Natrium 590mg
    • Zout 1.48g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 115%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de hamlappen in blokjes van ca 1 cm. Maak de paprika's schoon en snijd in brede repen. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 min.

  2. Roer beslag van zelfrijzend bakmeel, 2 dl water en wat zout. Verhit een flinke laag olie in frituurpan tot 180 graden.

  3. Kook Conimex chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en mengen met groenten en 3 el Conimex atjar tjampoer.

  4. Breng 1 dl water en 1 dl van de siroop uit het blikje aan de kook. Voeg al roerende het kokende water-siroop mengsel toe aan de Conimex babi pangangsaus mix. Voeg 1 el (goed uitgelekte) atjar en het fruit toe aan de saus.

  5. Haal blokjes vlees door het beslag. laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar. Laat op keukenpapier uitlekken.

  6. Leg Ku Lo Yuk in schaaltjes, schep de prei-paprikamie op 4 borden, schep wat saus over de Ku Lo Yuk en serveer de rest van de saus apart.