Ku Lo Yuk- krokante vleesblokjes met zoetzure vruchtensaus

Ku Lo Yuk maken moeilijk? Nee. Zeker met dit recept voor Ku Lo Yuk maken wordt het redelijk eenvoudig! Samen met een echte Ku Lo Yuk saus maken we het helemaal af!

8 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 180ºC. Snijd de hamlappen in blokjes van ca. 1 cm. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.

Maak een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel, de maïzena, 1 dl water en eventueel wat zout. Haal de blokjes vlees door het beslag. Laat ze direct in de hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) rondom goudbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de groenten op een hoog vuur in ca. 5 minuten gaar. Breng 1 dl water met 1 dl van het ananassap (uit het blikje) aan de kook. Voeg al roerende het kokende water-ananassap toe aan de Conimex babi pangangsaus. Roer de (goed uitgelekte) Conimex atjar tjampoer en de ananasstukjes door de saus.

Leg de krokante vleesblokjes op een warme schaal en serveer direct met de rijst en groenten.

Serveertip

Deze Ku Lo Yuk- krokante vleesblokjes met zoetzure vruchtensaus is heerlijk met Conimex kroepoek en seroendeng.