Kruidige kip met komijnworteltjes

De kip in de boemboe ajam smoor en rijst met het koken van wortelen in djintan of komijn en sambal geeft dit recept met wortels veel smaak en pit. De kruidige kip met komijnworteltjes is klaar in 20 minuten.

0 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de worteltjes schoon. Verhit een wok. Voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de worteltjes 2 minuten. Voeg 1/2 tl Conimex Sambal Badjak en de Conimex Djintan (komijn) toe en wok 1 minuut mee. Voeg 2 dl water toe. Leg een deksel op de pan en laat de worteltjes in ca. 6 minuten gaar worden.

Verhit een andere wok of hapjespan. Voeg 2 el olie toe en roerbak de kipreepjes 3 minuten. Voeg de Conimex Boemboe Ajam Smoor en 2 dl water toe. Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.

Kook ondertussen de Conimex Chinese Eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Mengen met 0.5 tl sambal en 3 el koriander, peterselie en bieslook.

Verdeel de mie, worteltjes en kip over 4 borden. Strooi 1 el kruiden over de worteltjes.

Serveertip

Zet voor extra smaak en pit bij de kruidige kip met komijnworteltjes Conimex Sambal Manis en Ketjap Manis op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 569,0 kcal
Proteïnes 30,9 g
Suikers 16,3 g
Vezels 6,4 g
Vetten: 20,3 g
- Verzadigde vetten 4,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 44,9 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 83,0 mg
Sodium 591,3 mg

* 1 portie = 100 g