Kruidige kip met komijnworteltjes

Kruidige kip met komijnworteltjes

De kip in de boemboe ajam smoor en rijst met het koken van wortelen in djintan of komijn en sambal geeft dit recept met wortels veel smaak en pit. De kruidige kip met komijnworteltjes is klaar in 20 minuten.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 g kleine wortelen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 tl Conimex Sambal Badjak
  • 2 tl Conimex Djintan
  • 400 g kipreepjes
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 250 g Conimex Eiermie
  • 4 el fijngehakt koriander, peterselie en bieslook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 569
    • Eiwitten 30.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 69.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 62.6g
    • Suikers 16.3g
    • Vezels 6.4g
    • Vetten 20.3g
    • Verzadigde vetten 4.4g
    • Onverzadigde vetten 14.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 83mg
    • Natrium 591mg
    • Zout 1.48g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 8%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de worteltjes schoon. Verhit een wok. Voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de worteltjes 2 minuten. Voeg 1/2 tl Conimex Sambal Badjak en de Conimex Djintan (komijn) toe en wok 1 minuut mee. Voeg 2 dl water toe. Leg een deksel op de pan en laat de worteltjes in ca. 6 minuten gaar worden.

  2. Verhit een andere wok of hapjespan. Voeg 2 el olie toe en roerbak de kipreepjes 3 minuten. Voeg de Conimex Boemboe Ajam Smoor en 2 dl water toe. Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.

  3. Kook ondertussen de Conimex Chinese Eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Mengen met 0.5 tl sambal en 3 el koriander, peterselie en bieslook.

  4. Verdeel de mie, worteltjes en kip over 4 borden. Strooi 1 el kruiden over de worteltjes.