Krokante visblokjes met sesam

Verrukkelijke krokante visblokjes met sesam. Kies bij de visblokjes voor een stevige visfilet, zoals kabeljauwfilet of koolvisfilet. Dit visgerecht uit de Oosterse keuken is extra lekker door Conimex Kruidenmix voor Nasi. Serveer met roergebakken wortelen en witte rijst.

0 stemmen

15 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Was en snijd de lente-ui in ringetjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin. Schil de gember en snijd of rasp deze zeer fijn. Snijd de visfilet in blokjes van 4 cm.

Meng in een diep bord de Conimex Kruidenmix voor Nasi met de bloem. Wentel de visblokjes erdoor tot ze aan alle kanten bedekt zijn.

Verhit olie in een diepe wok of frituurpan tot ongeveer 170°C. Test de temperatuur met een stukje witbrood; dat moet in een halve minuut lichtbruin zijn. Frituur de visblokjes in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Schep ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Meng ondertussen in een kommetje de Conimex Ketjap Asin met de lente-ui, het sesamzaad en de gember. Plaats het kommetje op een grote schaal en schik de visblokjes er omheen.

Serveertip

Serveer de krokante visblokjes met sesam met rijst en roergebakken worteltjes.

Variaties

Gebruik 500 g gemengde vis, zoals rauwe gepelde garnalen, zalm en krabsticks. Vervang de ketjap door lichte sojasaus, de lente-uitjes door 3 eetlepels fijngeknipte bieslook en voeg eventueel een mespuntje wasabi (Japanse mierikswortel) toe.