Krab met Vietnamese Soja, Ginger & Black Pepper-rijst

Lekker krab recept met surimi sticks. Snel roerbak recept met surimi krabsticks, bamboescheuten en taugé. Met een kruidige Conimex Soja, Ginger & Black Pepper Wok Paste en Thaise of gewone basilicum.

7 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

Snijd ondertussen de surimi in stukjes en de lente-uitjes schuin in plakjes. Was de taugé. Giet de bamboescheuten af in een zeef, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes van gewone basilicum in kleine stukjes.

Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de wortelrauwkost 3 min. Voeg de lente-uitjes, stukjes basilicum steel en bamboe toe en roerbak 1 min. Schep de surimi en taugé erdoor en roerbak 1 min.

Zet het vuur laag. Schep de rijst erdoor. Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de blaadjes basilicum erdoor. Verdeel de Krab met Vietnamese Soja, Ginger & Black Pepper-rijst over 2 grote kommen of diepe borden.

Serveertip

Deze krab met Vietnamese Soja, Ginger & Black Pepper-rijst smaakt lekker met Conimex Pittige Cassave Kroepoek.

Variaties

Gebruik in plaats van surimi, vers gekookt krabvlees, garnalen of (ongepaneerde) inktvisringen. Wok ze met de wortelrauwkost mee.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 806,0 kcal
Proteïnes 26,6 g
Suikers 26,9 g
Vezels 7,9 g
Vetten: 32,9 g
- Verzadigde vetten 6,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 12,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 78,1 mg
Sodium 1.169,4 mg

* 1 portie = 100 g