Krab met Vietnamese Soja en Black Pepper rijst

Krab met Vietnamese Soja en Black Pepper rijst

Lekker krab recept met surimi sticks. Snel roerbak recept met surimi krabsticks, bamboescheuten en taugé. Met een kruidige Conimex Soja, Ginger & Black Pepper Wok Paste en Thaise of gewone basilicum.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g witte rijst (bijv. basmati- of pandan)
  • 150 g surimi of krabsticks
  • 1 bosje lente-uien
  • 100 g verse taugé
  • 225 g bamboescheuten in blik
  • 3 takjes verse Thaise basilicum (of gewone basilicum)
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 150 g wortelrauwkost
  • 130 g Conimex Wok Paste Soja Ginger & Black Pepper (1 zakje)
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 806
    • Eiwitten 26.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 105.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.3g
    • Suikers 26.9g
    • Vezels 7.9g
    • Vetten 32.9g
    • Verzadigde vetten 6.9g
    • Onverzadigde vetten 23.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 78mg
    • Natrium 1169mg
    • Zout 2.92g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 20%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 62%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de surimi in stukjes en de lente-uitjes schuin in plakjes. Was de taugé. Giet de bamboescheuten af in een zeef, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes van gewone basilicum in kleine stukjes.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de wortelrauwkost 3 min. Voeg de lente-uitjes, stukjes basilicum steel en bamboe toe en roerbak 1 min. Schep de surimi en taugé erdoor en roerbak 1 min.

  4. Zet het vuur laag. Schep de rijst erdoor. Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de blaadjes basilicum erdoor. Verdeel de Krab met Vietnamese Soja, Ginger & Black Pepper-rijst over 2 grote kommen of diepe borden.