Koud kokossoepje met ananas en rode peper

Verrukkelijk koud kokossoepje met ananas en rode peper uit de oosterse keuken. Zoet door de ananassap, verse ananas en kokosmelk en pittig door de halve rode peper. Deze kokossoep is verfrissend en een echte opkikker op warme zomerse dagen.

0 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediƫnten

  • 0,5 rode peper
  • 50 ml azijn
  • 1 rijpe ananas
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 dl ananassap
  • 1 el suiker

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Snijd de kroon van de rode peper, en rol de peper tussen je vingers heen en weer om de zaadjes los te maken. Spoel ze onder de kraan uit de peper en snijd het vruchtvlees in zo smal mogelijke ringetjes. Leg ze minstens 15 minuten in een schaaltje met de azijn, zodat ze minder heet worden.

Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pureer met een staafmixer de helft van de ananas met de en het ananassap. Voeg eventueel een el suiker naar smaak toe. Laat de soep in de koelkast goed koud worden.

Zeef de peperringetjes en spoel ze met koud water goed af. Meng ze met de achtergehouden ananasblokjes.

Schenk de koude soep in diepe borden. Verdeel het ananas-pepermengsel erover en serveer direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de koud kokossoepje met ananas en rode peper,Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Ook lekker met mango in plaats van ananas!