Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1 theelepel sesamzaad
- 1½ eetlepel Conimex Wokolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel donkere basterdsuiker
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- 1½ eetlepel Conimex Sojasaus
- ½ eetlepel witte wijn
- ½ eetlepel sesamolie
- 250 g aardappelen
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eetlepel maïzena
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Zet voor het dipsausje een koekenpan op matig vuur en voeg ½ eetlepel wokolie toe. Bak de sesamzaadjes goudbruin.
-
Temper het vuur en voeg 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 eetlepel suiker toe. Los de suiker al roerende op. Schenk het mengsel in een schaaltje en voeg de bosui, 1½ eetlepel sojasaus, ½ eetlepel witte wijn en ½ eetlepel sesamolie toe. Roer het goed door elkaar. Zet het dipsausje apart.
-
Schil de aardappelen en rasp ze grof, meng goed met de gesnipperde ui, het ei en de maïzena en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
-
Verhit op een halfhoog vuur 1 eetlepel wokolie in een koekenpan. Schep volle eetlepels van het aardappelmengsel in de pan en druk de bergjes met de bolle kant van een lepel uit tot pannenkoekjes van 6-8 cm doorsnede.
-
Bak ze op een laag vuur in 6-7 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Ga door totdat al het aardappelmengsel is opgebruikt. Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde oven van 100 °C. Dek ze af met een stuk aluminiumfolie. Serveer de pannenkoekjes met de dipssaus.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.