Koreaanse aardappelpannenkoekjes

Koreaanse aardappelpannenkoekjes

Deze Koreaanse aardappelpannenkoekjes worden geserveerd met een lekker dipsausje. Ze smaken heerlijk als bijgerecht bij Aziatische gerechten maar serveer ze ook eens als snackje bij de borrel!

Servings

2

Prep

25 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1½ eetlepel Conimex Sojasaus
  • ½ eetlepel witte wijn
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 250 g aardappelen
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eetlepel maïzena
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 299
    • Eiwitten 7.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 30.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 28.0g
    • Suikers 5.6g
    • Vezels 2.7g
    • Vetten 16.4g
    • Verzadigde vetten 3.1g
    • Onverzadigde vetten 12.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 107mg
    • Natrium 551mg
    • Zout 1.37g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 27%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Zet voor het dipsausje een koekenpan op matig vuur en voeg ½ eetlepel wokolie toe. Bak de sesamzaadjes goudbruin.

  2. Temper het vuur en voeg 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 eetlepel suiker toe. Los de suiker al roerende op. Schenk het mengsel in een schaaltje en voeg de bosui, 1½ eetlepel sojasaus, ½ eetlepel witte wijn en ½ eetlepel sesamolie toe. Roer het goed door elkaar. Zet het dipsausje apart.

  3. Schil de aardappelen en rasp ze grof, meng goed met de gesnipperde ui, het ei en de maïzena en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.

  4. Verhit op een halfhoog vuur 1 eetlepel wokolie in een koekenpan. Schep volle eetlepels van het aardappelmengsel in de pan en druk de bergjes met de bolle kant van een lepel uit tot pannenkoekjes van 6-8 cm doorsnede.

  5. Bak ze op een laag vuur in 6-7 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Ga door totdat al het aardappelmengsel is opgebruikt. Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde oven van 100 °C. Dek ze af met een stuk aluminiumfolie. Serveer de pannenkoekjes met de dipssaus.