Komkommersalade

Deze komkommersalade geeft gerechten als Semoer Daging een lekker frisse twist. De citroen zorgt voor een frisse smaak en de Sambal Badjak geeft de salade wat pit. Heel gemakkelijk en bovendien heel lekker!

0 stemmen

Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snij de komkommer in blokjes (ca. 1 ½ bij 1 ½ cm). En hak de pinda’s fijn.

Meng vervolgens alle ingrediënten, behalve de pinda’s, in een kom en roer dit goed door.

Strooi de fijngehakte pinda’s over het gerecht.

Serveertip

Serveer bij Semur Daging en Sambal Goreng Tempe.

Variaties

Gebruik limoensap in plaats van citroensap.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 174,0 kcal
Proteïnes 4,5 g
Suikers 13,1 g
Vezels 1,7 g
Vetten: 6,7 g
- Verzadigde vetten 1,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 443,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 441,6 mg

* 1 portie = 100 g