Komkommersalade

Komkommersalade

Deze komkommersalade geeft gerechten als Semoer Daging een lekker frisse twist. De citroen zorgt voor een frisse smaak en de Sambal Badjak geeft de salade wat pit. Heel gemakkelijk en bovendien heel lekker!

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 komkommers
  • 6 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 2 eetlepels keuken tamarinde
  • 1 eetlepel palmsuiker (of 3/4 eetlepel bruine suiker)
  • theelepel Conimex Sambal Badjak
  • 1 theelepel citroensap
  • 50 g ongezouten pinda's
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 174
    • Eiwitten 4.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 25.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 23.8g
    • Suikers 13.1g
    • Vezels 1.7g
    • Vetten 6.7g
    • Verzadigde vetten 1.0g
    • Onverzadigde vetten 5.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 442mg
    • Zout 1.11g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 4%
    • Potassium 10%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snij de komkommer in blokjes (ca. 1 ½ bij 1 ½ cm). En hak de pinda’s fijn.

  2. Meng vervolgens alle ingrediënten, behalve de pinda’s, in een kom en roer dit goed door.

  3. Strooi de fijngehakte pinda’s over het gerecht.