Kokosrijst met rozijntjes, appel en ham

Heerlijke kokosrijst met rozijntjes, appel en ham. Verrukkelijk rijstgerecht met rozijnen, appel, wortel, kokosmelk, hamblokjes en natuurlijk Conimex Kerrie Djawa. Extra gezond door Conimex Wokolie.

8 stemmen

15 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

  • 400 g rijst
  • 75 g rozijnen
  • 2 appels
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g geraspte wortel
  • 1 tl Conimex Kerrie Djawa
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 g hamblokjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel ondertussen de rozijnen een minuut of 5 in lauw water en laat ze uitlekken. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de stukjes appel, 2/3 van de geraspte wortel en de Conimex Kerrie Djawa gedurende 3 minuten. Roer de kokosmelk erdoor en laat het mengsel een paar minuten zachtjes pruttelen. Schep de uitgelekte rozijntjes, de hamblokjes en de rijst erdoor en roerbak het gerecht nog 2 minuten.

Schep de kokosrijst in diepe borden of kommen en bestrooi met de rest van de geraspte wortel.

Serveertip

Zet bij de Kokosrijst met rozijntjes, appel en ham lekkere Conimex Atjar en Geraspte Kokos op tafel.

Variaties

Vervang de hamblokjes door in kleine stukjes gesneden kipfilet. Roerbak deze eerst 8 minuten en voeg dan pas de appel etc. toe. Bestrooi de kokosrijst eventueel met wat Conimex Seroendeng of fijngehakte walnoten.