Kokoskoekjes

Kokoskoekjes

Geraspte kokos wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Het wordt in heel Azie gebruikt in curry's, soepen en als garnering (seroendeng), maar het is ook uitermate geschikt om lekkere kokoskoekjes mee te bakken! Heel lekker en heel makkelijk!

Servings

12

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zakje Conimex Geraspte Kokos 98 g
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • Serveergrootte 12

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 101
    • Eiwitten 1.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 11.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 10.3g
    • Suikers 8.8g
    • Vezels 1.1g
    • Vetten 6.3g
    • Verzadigde vetten 5.1g
    • Onverzadigde vetten 1.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 14mg
    • Zout 0.03g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 1%
    • Potassium <1%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven op 160 graden en splits de eieren.

  2. Meng het eiwit, de suiker en de geraspte kokos in een kom. Verwarm het mengsel 45 seconden in de magnetron op 600 watt.

  3. Laat het mengsel vervolgens iets afkoelen en maak er 12 balletjes van. Plaats de balletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.

  4. Bak de balletjes in de voorverwarmde over af voor ongeveer 12 minuten.