Kokoscoupe met sinaasappel en kokossaus

Deze kokoscoupe met sinaasappel en kokossaus is geschikt voor elk speciaal moment. Kinderen zijn er dol op en willen je maar al te graag helpen bij het bereiden van deze heerlijke coupe. Het ideale zomerse nagerecht voor met de kerstdagen of op een zomerse dag. In slechts 10 minuten op tafel.

0 stemmen

10 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediƫnten

  • 2 sinaasappels
  • 100 ml dikke kokosmelk
  • 3 el honing
  • 4 bolletjes vanille ijs (of kokos-ijs)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Rasp de schil van 1 sinaasappel (alleen het oranje deel, het wit eronder is bitter van smaak). Schil vervolgens beide sinaasappels dik met een mes, verwijder al het wit en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Meng de kokosmelk met de rasp en de honing tot een romige saus. Verdeel het ijs en de stukjes sinaasappel over 4 hoge glazen of schaaltjes en schenk de kokossaus erover. Serveer de kokoscoupe met sinaasappel en kokossaus direct.

Serveertip

Dip de rand van de glazen van de Kokoscoupe met sinaasappel en kokossaus eerst in sinaasappelsap en daarna in geraspte kokos, voor een feestelijk randje.

Variaties

Meng wat Conimex Geraspte Kokos door schepklaar vanilleijs.