Kokos viskoekjes en broccoli wokrijst

Kokos viskoekjes en broccoli wokrijst

Deze feestelijke kokos-viskoekjes en broccoli-wokrijst maak je eenvoudig zelf met dit recept, witvisfilet, Conimex Sambal Brandal en Conimex Geraspte Kokos. Serveer deze viskoekjes ook eens bij een barbecue en als tapas.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g basmati rijst
  • 400 g wit visfilet (bijv. koolvis of kabeljauw)
  • 1 ei
  • 1 tl Conimex Sambal Brandal
  • 6 el koriander
  • 10 el Conimex Geraspte Kokos
  • 600 g broccoli
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 703
    • Eiwitten 30.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 88.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 82.2g
    • Suikers 1.4g
    • Vezels 5.9g
    • Vetten 27.6g
    • Verzadigde vetten 11.7g
    • Onverzadigde vetten 14.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 124mg
    • Natrium 121mg
    • Zout 0.30g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 18%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 72%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af in een vergiet, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

  2. Maal ondertussen de vis in een blender of foodprocessor tot gehakt. Meng hier het ei, 1 tl Conimex Sambal Brandal, de koriander, 8 el Conimex Geraspte Kokos en 1 tl zout doorheen en vorm er 20 platte koekjes van. Laat ze tenminste 10 minuten in de koelkast opstijven.

  3. Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakken.

  4. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes op vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar in ca. 4 minuten.

  5. Verhit een wok, schenk er 2 el olie in en wok hierin de broccoli met 2 tl sambal, 4 el kokos en wat zout gedurende 4 minuten. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.

  6. Schep de wokrijst met broccoli op 4 borden en leg de viskoekjes erop.