Kokos viskoekjes en broccoli wokrijst

Deze feestelijke kokos-viskoekjes en broccoli-wokrijst maak je eenvoudig zelf met dit recept, witvisfilet, Conimex Sambal Brandal en Conimex Geraspte Kokos. Serveer deze viskoekjes ook eens bij een barbecue en als tapas.

2 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af in een vergiet, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

Maal ondertussen de vis in een blender of foodprocessor tot gehakt. Meng hier het ei, 1 tl Conimex Sambal Brandal, de koriander, 8 el Conimex Geraspte Kokos en 1 tl zout doorheen en vorm er 20 platte koekjes van. Laat ze tenminste 10 minuten in de koelkast opstijven.

Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakken.

Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes op vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar in ca. 4 minuten.

Verhit een wok, schenk er 2 el olie in en wok hierin de broccoli met 2 tl sambal, 4 el kokos en wat zout gedurende 4 minuten. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.

Schep de wokrijst met broccoli op 4 borden en leg de viskoekjes erop.

Serveertip

Zet bij de kokos-viskoekjes en broccoli-wokrijst een kommetje Conimex Sweet Chili Saus op tafel, voor bij de viskoekjes.

Variaties

Vervang de helft van de vis door rauwe gepelde garnalen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 703,0 kcal
Proteïnes 30,3 g
Suikers 1,4 g
Vezels 5,9 g
Vetten: 27,6 g
- Verzadigde vetten 11,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 14,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 123,7 mg
Sodium 121,3 mg

* 1 portie = 100 g