Kokos Bami met kruidige omeletreepjes

Deze bami met kruidige omelet reepjes en kokos is om te smullen. De koriander, ketjap manis en seroendeng maken er een zoutig en kruidig geheel van.

90 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

Klop ondertussen de eieren los met 2 theelepels van de Conimex mix voor bahmi speciaal en 4 eetlepels koriander. Verhit 0.5 eetlepel Conimex wok olie in een grote koekenpan. Schep een derde deel van het eiermengsel in de pan, verdeel over de bodem en bak tot de omelet aan de onderkant lichtbruin is en aan de bovenkant droog. Schuif op een groot bord. Bak op dezelfde manier nog 2 omeletten. Snijd ze in reepjes.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de bamigroenten 7 min. Roer de kruidenmix erdoor. Schep de mie erdoor. Voeg voor een lekker zoet smaakje 2 eetlepels Conimex ketjap manis en 2 eetlepels Conimex seroendeng aan de bami toe. Schep op het laatst de omeletreepjes en de rest van de koriander erdoor.

Schep de bami op 4 borden of in grote kommen. Schep de rest van de zoet-kruidige seroendeng erop. Zet zoete ketjap manis op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Serveertip

Lekker vooraf: Vietnamese slarolletjes met dip. Passend nagerecht: Lychee-, sinaasappel- en aardbeiensalade.

Variaties

Je kunt de koriander in deze Kokos bami met kruidige omeletreepjes vervangen door peterselie of bieslook. Maar je kunt ze ook lekker mengen.