Ingrediënten
ongegroepeerd
- 250 g Conimex Mie Nestjes
- 6 eieren
- 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
- 6 el koriander
- 4 el Conimex Wok Olie
- 700 g bamigroenten
- 2 el Conimex Ketjap Manis
- 6 el Conimex Seroendeng
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
-
Klop ondertussen de eieren los met 2 theelepels van de Conimex mix voor bahmi speciaal en 4 eetlepels koriander. Verhit 0.5 eetlepel Conimex wok olie in een grote koekenpan. Schep een derde deel van het eiermengsel in de pan, verdeel over de bodem en bak tot de omelet aan de onderkant lichtbruin is en aan de bovenkant droog. Schuif op een groot bord. Bak op dezelfde manier nog 2 omeletten. Snijd ze in reepjes.
-
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de bamigroenten 7 min. Roer de kruidenmix erdoor. Schep de mie erdoor. Voeg voor een lekker zoet smaakje 2 eetlepels Conimex ketjap manis en 2 eetlepels Conimex seroendeng aan de bami toe. Schep op het laatst de omeletreepjes en de rest van de koriander erdoor.
-
Schep de bami op 4 borden of in grote kommen. Schep de rest van de zoet-kruidige seroendeng erop. Zet zoete ketjap manis op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers