Knoflooksaté met pindasaus

Heerlijke zelfgemaakte knoflooksaté met pindasaus. Gegrild vlees aan een spiesje komt uit de Arabische wereld. 'Kebab' heet het daar. Handelaren uit het Midden-Oosten introduceerden hun vleesspiesjes in heel Zuidoost-Azië. Dit recept uit de Oosterse keuken is extra lekker door Conimex Satémarinade en Conimex Pinda Satésaus.

0 stemmen

30 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel en snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en rijg het vlees aan 12 satéstokjes. Meng de Conimex Satémarinade met 1 el Conimex Ketjap Manis, 1 el water, 1-2 tl Conimex Sambal Manis (hoe meer hoe heter) de helft van de ui en de helft van de knoflook. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de rest van de ui 2 minuten. Roerbak dan de resterende knoflook 1 minuut mee. Voeg een 1 el ketjap en 1/2 theelepel sambal toe.

Doe de Conimex Pinda Satésaus in een schaaltje en roer hier met 1,5 dl kokend water een gladde saus van. Meng het gebakken ui-knoflookmengsel erdoor.

Dep het vlees droog met keukenpapier. Rooster de saté op de hete barbecue, onder de hete grill of in een hete grillpan rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten.

Leg de saté op borden en schep de saus erover.

Serveertip

Geef bij de knoflooksaté met pindasaus lekker krokante Conimex Kroepoek en zet lekker pittige Conimex Sambal op tafel om zelf naar smaak te voegen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 321,0 kcal
Proteïnes 31,7 g
Suikers 15,1 g
Vezels 1,1 g
Vetten: 13,6 g
- Verzadigde vetten 3,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 678,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 45,8 mg
Sodium 1.229,6 mg

* 1 portie = 100 g