Knoflookrijst met kip en taugé

Heerlijke kruidige knoflookrijst met kip en taugé. Dit rijstgerecht is extra lekker door Conimex Ketjap Asin, Conimex Nasi Goreng en Conimex Wokolie. Dit gerecht mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

0 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, in water met 1 el Conimex Ketjap Asin. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces.

Meng de Conimex Nasi Goreng uit het pakje met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 4 cm. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 elConimex Wok Olie in en roerbak hierin de reepjes kipfilet en de plakjes knoflook ongeveer 5 minuten. Wok dan de gewelde mix mee, tot het vocht is verdampt. Schep de rijst, de kruidenmix uit het pakje, de lente-uitjes, 3 el ketjap en de taugé bij de kip. Wok nog een paar minuten, tot het gerecht door en door warm is.

Serveer de gewokte knoflookrijst in diepe borden of kommen.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de knoflookrijst met kip en taugé Conimex Gebakken Uitjes, Conimex Seroendeng, Conimex Ketjap en/of Conimex Sojasaus op tafel.

Variaties

Vervang de taugé door in vieren gesneden champignons of shii-takes en verdeel 150 g alfalfa over de gewokte knoflookrijst.