Knoflooknoedels met paksoi en pittige Sweet Chili kip

Knoflooknoedels met paksoi en pittige Sweet Chili kip

Dit noedels recept met paksoi en de kip in pittige sweet chili saus maken dit gerecht tot een zalig hapje. Door de kant en klare wok noedels is het ook nog eens vlot klaar!

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g paksoi
  • 200 g kipfilet
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 5 el Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 1 zakje Conimex Wok noedels Kant en Klaar
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 0,5 zak Conimex Kroepoek Curry 75g
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 793
    • Eiwitten 35.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 94.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 87.7g
    • Suikers 27.0g
    • Vezels 6.6g
    • Vetten 32.6g
    • Verzadigde vetten 5.4g
    • Onverzadigde vetten 26.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1426mg
    • Zout 3.57g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 56%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in reepjes. Snijd de paksoi in repen. Snijd de kipfilet in 6 stukken.

  2. Verhit 2 eetlepels Conimex wok olie in een hapjespan en roerbak hierin de kip 3 minuten. Wok dan de helft van de uien 3 minuten mee. Schep de Conimex woksaus sweet chili erdoor en verwarm alles nog 5 minuten.

  3. Verhit ondertussen een wok, schenk er 2 eetlepels wok olie in en wok hierin de rest van de uien en de paksoi 3 minuten. Bak dan de knoflook een minuut mee en schep de Conimex wok noedels (kant en klaar) erdoor. Laat het gerecht nog 2 minuten doorbakken en meng tot slot de peterselie erdoor.

  4. Verdeel de noedels en de kip over 2 grote kommen en geef de Conimex kroepoek Curry erbij.