Knoflookmihoen

In dit mihoen recept worden veel groene kruiden gebruikt, maar ook veel knoflook. Knoflook komt oorspronkelijk uit Azië. Je hebt minder last van de 'geurige' bijwerking als je bij een knoflookgerecht rode wijn drinkt of na afloop op een takje peterselie knabbelt.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode spaanse peper fijn (hoe meer rode peper hoe heter het gerecht).

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 1 eetlepel Conimex wok olie in en roerbak hierin de knoflook en de rode peper 1 minuut. Voeg de Conimex kruidenmix voor bami toe en schep vervolgens de goed uitgelekte mihoen erdoor.

Schep de mihoen een paar minuten door, tot het gerecht door en door warm is. Meng als laatste de gemengde verse groene kruiden erdoor en serveer direct.

Serveertip

Deze knoflookmihoen is heerlijk met Conimex Atjar Tjampoer of een frisse komkommersalade.

Variaties

Roerbak met de kruidenmix 250 g gerookte kipreepjes mee.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 319,0 kcal
Proteïnes 7,2 g
Suikers 4,5 g
Vezels 3,0 g
Vetten: 4,4 g
- Verzadigde vetten 1,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 937,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.203,3 mg

* 1 portie = 100 g