Knoflookmihoen

Knoflookmihoen

In dit mihoen recept worden veel groene kruiden gebruikt, maar ook veel knoflook. Knoflook komt oorspronkelijk uit Azië. Je hebt minder last van de 'geurige' bijwerking als je bij een knoflookgerecht rode wijn drinkt of na afloop op een takje peterselie knabbelt.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mihoen (1 pak)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 gehalveerd en dun gesneden rode Spaanse peper
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 4 el gemengde verse groene kruiden, fijngehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 319
    • Eiwitten 7.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 62.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 58.9g
    • Suikers 4.5g
    • Vezels 3.0g
    • Vetten 4.4g
    • Verzadigde vetten 1.0g
    • Onverzadigde vetten 3.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1203mg
    • Zout 3.00g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 2%
    • Potassium 3%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode spaanse peper fijn (hoe meer rode peper hoe heter het gerecht).

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 1 eetlepel Conimex wok olie in en roerbak hierin de knoflook en de rode peper 1 minuut. Voeg de Conimex kruidenmix voor bami toe en schep vervolgens de goed uitgelekte mihoen erdoor.

  4. Schep de mihoen een paar minuten door, tot het gerecht door en door warm is. Meng als laatste de gemengde verse groene kruiden erdoor en serveer direct.