Knoflook-korianderrijst met kip

Heerlijke kruidige knoflook-korianderrijst met kip. Maak het eenvoudig zelf met dit recept en Conimex Woksaus Knoflook Koriander. Met deze woksaus kun je eindeloos variëren en maak je de lekkerste wokgerechten.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst met 1 el Conimex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel ondertussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Maak de shii-takes schoon en snijd ze in vieren of plakjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de plakjes knoflook snel lichtbruin. Schep ze uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Wok in dezelfde olie de kipblokjes en de roerbakgroenten 8 minuten. Roerbak dan de shii-take 2 minuten mee. Schep er de hete rijst en naar smaak Conimex Woksaus Knoflook Koriander (ca. 8 eetlepels) door en wok het geheel nog heel even. Schep de plakjes knoflook door het gerecht.

Verdeel de knoflook-korianderrijst met kip over 4 kommen of borden.

Serveertip

Zet bij de knoflook-korianderrijst met kip de lekkere Conimex Kroepoek, Conimex Sambal Manis en versgehakte koriander op tafel.

Variaties

In plaats van kip kun je ook tofublokjes of biefstuk gebruiken. Als je voor biefstuk gaat, kun je die beter even apart wokken, omdat biefstuk eerder klaar is (in ca. 3 minuten) dan de groenten. Voeg de gebakken biefstuk met de rijst toe.