Knoflook-korianderbami met saté

Dit bami recept met saté is een heerlijk en eenvoudig recept. Met heerlijke hamlappen bakken in een ketjap marinade en saté saus maken van de kant en klare saus van Conimex. Eet smakelijk!

0 stemmen

30 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de hamlappen in kleine blokjes en meng ze met een de Conimex ketjap marinade en een eetlepel Conimex wok olie. Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes en laat ze nog een paar minuten marineren.

Rooster de saté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan alle kanten bruin en gaar.

Laat ondertussen een wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de groenten ca. 3 minuten. Schep er dan de Conimex woksaus knoflook koriander en de mie doorheen en laat het gerecht in een paar minuten door en door warm worden. Verwarm ondertussen de Conimex saté saus mild kant en klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep de bami in 4 diepe borden of kommen en strooi de koriander erover. Leg de stokjes saté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de satésaus apart bij.

Serveertip

Zet bij deze knoflook-korianderbami met saté voor nog meer smaak schaaltjes met Conimex Gebakken Uitjes, Atjar Tjampoer, Seroendeng en verschillende soorten kroepoek op tafel.

Variaties

Voeg aan de bahmi ook stukjes vers fruit zoals banaan en ananas toe. Ook uitgebakken spekjes smaken er lekker in.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 785,0 kcal
Proteïnes 35,1 g
Suikers 62,0 g
Vezels 5,9 g
Vetten: 22,2 g
- Verzadigde vetten 4,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.222,0 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 62,1 mg
Sodium 1.926,9 mg

* 1 portie = 100 g