Knoflook Koriander nasi met zwarte peperomelet en Kroepoek

Knoflook Koriander nasi met zwarte peperomelet en Kroepoek

Vegetarisch recept. Een in Conimex Wok Olie gebakken peperomelet, nasigroenten, rode uien en een heerlijke knoflook koriander woksaus. De cassave kroepoek geeft dit gerecht een lekker knappertje.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 2 rode uien
  • 4 eieren
  • grofgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 600 gram nasigroenten
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 37 g Conimex Cassave 75g (halve zak)
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 665
    • Eiwitten 17.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 119.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 115.1g
    • Suikers 27.5g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 15.6g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 10.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 215mg
    • Natrium 825mg
    • Zout 2.06g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 26%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Rasp of snijd de uien fijn. Klop voor de omelet de eieren met de uien in een kom los. Breng op smaak met 1-2 tl grof gemalen zwarte peper en wat zout.

  2. Verhit een wok, voeg 1 eetlepel Conimex Wok Olie toe en roerbak de nasigroenten 5 min. Voeg de rijst en de Knoflook Koriander woksaus toe en wok 2 min. mee.

  3. Verhit 1 eetlepel wok olie in een koekenpan en bak de omelet in ca. 5 min. goudbruin aan de onderkant en droog aan de bovenkant.

  4. Verdeel de nasi en de omelet over 4 grote borden. Bestrooi met wat kroepoek.