Knoflook en korianderbami met saté

Knoflook en korianderbami met saté

Dit bami recept met saté is een heerlijk en eenvoudig recept. Met heerlijke hamlappen bakken in een ketjap marinade en saté saus maken van de kant en klare saus van Conimex. Eet smakelijk!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 gram Conimex Mie Nestjes
  • 400 g hamlappen
  • 2 el Conimex Ketjap Marinade
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 600 g bamigroenten
  • 10 el Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 1 potje Conimex Pindasaus Mild
  • 3 el koriander, fijngehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 785
    • Eiwitten 35.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 117.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 111.6g
    • Suikers 62.0g
    • Vezels 5.9g
    • Vetten 22.2g
    • Verzadigde vetten 4.4g
    • Onverzadigde vetten 17.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 62mg
    • Natrium 1927mg
    • Zout 4.82g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 21%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd ondertussen de hamlappen in kleine blokjes en meng ze met een de Conimex ketjap marinade en een eetlepel Conimex wok olie. Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes en laat ze nog een paar minuten marineren.

  3. Rooster de saté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan alle kanten bruin en gaar.

  4. Laat ondertussen een wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de groenten ca. 3 minuten. Schep er dan de Conimex woksaus knoflook koriander en de mie doorheen en laat het gerecht in een paar minuten door en door warm worden. Verwarm ondertussen de Conimex saté saus mild kant en klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Schep de bami in 4 diepe borden of kommen en strooi de koriander erover. Leg de stokjes saté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de satésaus apart bij.