Knisperende kroepoek-noedelsalade

Dit recept salade met knisperende kroepoek Java geeft een zalige salade. De wok noedels met limoen en munt, maar ook de kip in ketjap manis gold maken deze salade tot een heerlijke maaltijd.

0 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Boen ondertussen de limoenen schoon. Rasp de schil van 1 limoen (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak) en pers de vrucht uit. Snijd een helft van de andere limoen in vier kleine partjes en pers de andere helft ook uit. Haal de muntblaadjes van de takjes. Houd kleine blaadjes heel, scheur grotere in stukjes. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de plakjes kip 4 minuten. Meng er de Conimex ketjap manis gold, 2 eetlepels wok olie en het limoensap doorheen en wok nog 1 minuut.

Meng het warme kip-ketjapmengsel in een ruime schaal met de koude noedels, de rauwkost, de limoenrasp en de muntblaadjes. Verdeel de salade over vier grote kommen en strooi vlak voor het eten de Conimex java kroepoek erover. Leg de partjes limoen erbij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij deze knisperende kroepoek-noedelsalade de Conimex Sambal Brandal op tafel.

Variaties

Deze salade is ook heerlijk met grote garnalen in plaats van met kip.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 607,0 kcal
Proteïnes 26,3 g
Suikers 25,5 g
Vezels 4,2 g
Vetten: 20,4 g
- Verzadigde vetten 5,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 52,5 mg
Sodium 2.114,0 mg

* 1 portie = 100 g