Knapperig gewokte groenten in mild gekruide satésaus

Knapperig gewokte groenten in mild gekruide satésaus

Heerlijke knapperig gewokte groenten in mild gekruide satésaus, gekookte eieren en taugé. Snel, verantwoord en snel op tafel door Conimex Saté saus Mild Kant en Klaar, Conimex Ketjap Manis en wok de broccoli uiteraard met Conimex Wokolie. Waar wacht je nog op? Maak dit heerlijke rijstgerecht voor 4 personen in slechts 25 minuten tijd.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 6 eieren
  • 3 paprika's (rood, geel en groen)
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 400 g Conimex Pindasaus Mild
  • 100 g tauge
  • 2 el fijngeknipt bieslook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 850
    • Eiwitten 27.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 128.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 121.3g
    • Suikers 36.1g
    • Vezels 7.2g
    • Vetten 26.9g
    • Verzadigde vetten 5.7g
    • Onverzadigde vetten 18.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 332mg
    • Natrium 1200mg
    • Zout 3.00g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 197%
    • Vitamine A 56%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren 8 minuten in ruim kokend water. Laten ze schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snijd ze elk in 4 partjes. Snijd de paprika’s in vrij grote stukken.

  2. Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de bloemkoolroosjes 3 minuten. Wok dan de paprika 5 minuten mee. Schep de Conimex Ketjap Manis erdoor en bak nog een minuut (de groenten zijn nu nog lekker knapperig. Om ze zachter te laten worden kun je een scheutje water toevoegen en de groenten nog 3-5 minuten nagaren).

  3. Verwarm de Conimex Saté saus Mild Kant en Klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de helft ervan door de groenten.

  4. Verdeel de rijst en de groenten over 4 grote borden. Verdeel de partjes ei erover en bestrooi met de taugé en de bieslook. Geef de rest van de saus er apart bij.