Kipsandwich met pindasaus, komkommer en gebakken uitjes

Kipsandwich met pindasaus, komkommer en gebakken uitjes

De kip in deze kipsandwich is heerlijk gekruid met een kruidenmix voor bahmi van Conimex. De satésaus en de ketjap manis zorgen voor een indisch tintje aan dit verrukkelijke gerecht.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g kipfilet
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 0.5 komkommer
  • 1 zakje Conimex Pinda Satésaus
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 4 bruine pistolet
  • 6 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 475
    • Eiwitten 38.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 47.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 43.0g
    • Suikers 14.4g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 14.5g
    • Verzadigde vetten 3.6g
    • Onverzadigde vetten 10.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 88mg
    • Natrium 1986mg
    • Zout 4.96g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng deze met de Conimex kruidenmix voor Bahmi.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en wok de kipreepjes ca. 5 minuten.

  3. Was en snijd de komkommer in dunne plakjes of in smalle reepjes. Roer de Conimex pinda satésaus mix glad met 1 dl kokend water en Conimex ketjap manis.

  4. Snijd de pistoletjes doormidden. Besmeer de onderste helften met pinda satésaus. Verdeel de kipreepjes en de komkommer over de broodjes. Strooi de Conimex gebakken uitjes erover en leg de bovenste helften erop.

  5. Leg de broodjes op kleurige servetten of kleine bordjes