Kipsandwich met pindasaus en uitjes

De lekkerste kipsandwich met pindasaus en uitjes maak je met dit recept eenvoudig zelf. Erg gezond, verantwoord en vol van smaak door Conimex Kruidenmix voor Bahmi. De kipfilet wok je daarna bestrijk de de pistoletjes met Conimex Pinda Satésaus en verdeel je de gewokte kipreepjes met komkommer op de broodjes.

4 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng deze met de Conimex Kruidenmix voor Bahmi. Was en snijd de komkommer in dunne plakjes of in smalle reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de kipreepjes ongeveer 5 minuten. Roer ondertussen de Conimex Pinda Satésaus glad met 1 dl kokend water en de Conimex Ketjap Manis.

Snijd de pistoletjes doormidden. Besmeer de onderste helften dik met satésaus. Verdeel de kipreepjes en de komkommer over de broodjes. Strooi de Conimex Gebakken uitjes erover en leg de bovenste helften erop.

Serveertip

Zet bij de kipsandwich met pindasaus en uitjeskommetjes Conimex Seroendeng en Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Bestrooi de kipsandwich met seroendeng, in dunne plakjes gesneden lente-ui en/of fijngehakte koriander. Of vervang de geroerbakte kipreepjes door in plakjes gesneden gerookte kipfilet. Voeg aan de satésaus naar smaak wat sambal toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 474,0 kcal
Proteïnes 37,1 g
Suikers 12,7 g
Vezels 2,6 g
Vetten: 15,7 g
- Verzadigde vetten 3,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 447,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 87,5 mg
Sodium 1.459,1 mg

* 1 portie = 100 g