Kipsandwich met pindasaus en uitjes

Kipsandwich met pindasaus en uitjes

De lekkerste kipsandwich met pindasaus en uitjes maak je met dit recept eenvoudig zelf. Erg gezond, verantwoord en vol van smaak door Conimex Kruidenmix voor Bahmi. De kipfilet wok je daarna bestrijk de de pistoletjes met Conimex Pinda Satésaus en verdeel je de gewokte kipreepjes met komkommer op de broodjes.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g kipfilet
  • 22 g Conimex mix voor Bami Goreng
  • 0.5 komkommer
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 68 g Conimex Pinda Satésaus
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 4 pistoletjes (meergranen of witte)
  • 6 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 474
    • Eiwitten 37.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 44.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 42.3g
    • Suikers 12.7g
    • Vezels 2.6g
    • Vetten 15.7g
    • Verzadigde vetten 3.7g
    • Onverzadigde vetten 11.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 88mg
    • Natrium 1459mg
    • Zout 3.64g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng deze met de Conimex Kruidenmix voor Bahmi. Was en snijd de komkommer in dunne plakjes of in smalle reepjes.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de kipreepjes ongeveer 5 minuten. Roer ondertussen de Conimex Pinda Satésaus glad met 1 dl kokend water en de Conimex Ketjap Manis.

  3. Snijd de pistoletjes doormidden. Besmeer de onderste helften dik met satésaus. Verdeel de kipreepjes en de komkommer over de broodjes. Strooi de Conimex Gebakken uitjes erover en leg de bovenste helften erop.