Kip met haricots verts en Soja, Ginger & Black Pepper

Kip met haricots verts recept. Mihoen met kip roerbakken met smaakvolle oesterzwammen en kippendijfilet. Kruidig op smaak gebracht met Conimex Soja, Ginger & Black Pepper Wok Paste, basilicum en pinda's. Samen met de Conimex mihoen een heerlijk Vietnamees hoofdgerecht.

20 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Bereid de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

Week de oesterzwammen een paar min. in ruim lauw water tot ze zacht zijn. Dan laten uitlekken en droog deppen met keukenpapier.

Maak ondertussen de haricots verts schoon snijd de uiteinden eraf. Kook de haricots verts 4 min. in ruim kokend water. Afgieten en laten uitlekken.

Snijd in de tussentijd de kippendijfilets in kleine stukjes. Pel en halveer de en snijd in reepjes. Hak de pinda’s grof. Pluk de blaadjes van de basilicum, koriander en of munt.

Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en de stukjes kip en reepjes ui 3 min. Voeg de haricots verts en wolkenpaddenstoelen toe en roerbak 2 min.

Zet het vuur laag. Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de pinda’s erdoor. Verdeel de mihoen met daarop de kip met haricots verts en Soja, Ginger & Black Pepper over 2 grote kommen of diepe borden. Strooi de kruiden erover.

Serveertip

Serveer de Kip met haricots verts en Soja, Ginger & Black Pepper met Conimex Kroepoek Lange Plak.

Variaties

Vervang de oesterzwammen door 125 g verse shiitake.