Kip met haricots verts en Soja, Ginger & Black Pepper

Kip met haricots verts en Soja, Ginger & Black Pepper

Kip met haricots verts recept. Mihoen met kip roerbakken met smaakvolle oesterzwammen en kippendijfilet. Kruidig op smaak gebracht met Conimex Soja, Ginger & Black Pepper Wok Paste, basilicum en pinda's. Samen met de Conimex mihoen een heerlijk Vietnamees hoofdgerecht.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Mihoen (half pak)
  • 30 g oesterzwammen
  • 200 g haricot verts
  • 150 g kippendijfilets zonder vel
  • 1 rode ui
  • 1.5 el ongezouten pinda's
  • 3 takjes verse Thaise basilicum of gewone basilicum, koriander en/of munt
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 130 g Conimex Wok Paste Soja Ginger & Black Pepper (1 zakje)
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 672
    • Eiwitten 22.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 98.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.7g
    • Suikers 27.5g
    • Vezels 6.5g
    • Vetten 22.6g
    • Verzadigde vetten 4.1g
    • Onverzadigde vetten 17.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 54mg
    • Natrium 1056mg
    • Zout 2.64g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 15%
    • Vitamine C 24%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Bereid de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Week de oesterzwammen een paar min. in ruim lauw water tot ze zacht zijn. Dan laten uitlekken en droog deppen met keukenpapier.

  3. Maak ondertussen de haricots verts schoon snijd de uiteinden eraf. Kook de haricots verts 4 min. in ruim kokend water. Afgieten en laten uitlekken.

  4. Snijd in de tussentijd de kippendijfilets in kleine stukjes. Pel en halveer de en snijd in reepjes. Hak de pinda’s grof. Pluk de blaadjes van de basilicum, koriander en of munt.

  5. Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en de stukjes kip en reepjes ui 3 min. Voeg de haricots verts en wolkenpaddenstoelen toe en roerbak 2 min.

  6. Zet het vuur laag. Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de pinda’s erdoor. Verdeel de mihoen met daarop de kip met haricots verts en Soja, Ginger & Black Pepper over 2 grote kommen of diepe borden. Strooi de kruiden erover.