Kip Kerrie met rijst, bloemkool en rode ui

Oosters kerrie kip recept. in wok olie gebakken kip bereid met Conimex Mix voor Kip Kerrie Madras met bloemkool, rode uien en grof gehakte verse peterselie. Geserveerd met witte rijst. Lekker met cassave kroepoek.

12 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd de kip in stukjes. Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 el Conimex Wok Olie. Voeg de stukjes kip toe en marineer 5 min.

Kook ondertussen de bloemkool 5 min. in ruim kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken. Pel en snijd de uien in ringen.

Verhit een wok, voeg 1 eetlepel wok olie toe en roerbak de stukjes gemarineerde kip 5 min. Voeg de bloemkoolroosjes en de ui toe en wok nog 5 min. Roer de sausmix (uit het pak) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 min. op een laag vuur. Schep de peterselie erdoor.

Schep de rijst op 4 borden en verdeel de Kerrie Kip met bloemkool en rode ui erover.

Serveertip

Geef lekkere knapperige Conimex Smaakmakers Cassave Kroepoek bij de Kip Kerrie met rijst, bloemkool en rode ui.

Variaties

Vervang de peterselie door koriander of basilicum. Voeg op het laatst eventueel ook 50 g cashewnoten toe.