Kip Kerrie Madras met broccoli en erwtjes

Indiaas kip kerrie recept gemaakt van in Conimex Mix voor kerrie Madras gemarineerde en gebakken kipfilet stukjes met rijst, broccoliroosjes, erwtjes en fijngehakte koriander in een heerlijke kerrie madras saus. Bestrooid met geroosterde pinda's en geserveerd met kroepoek naturel.

22 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

Snijd de kip in stukjes. Meng de marinademix (uit het pakje) met de Conimex Wok Olie. Voeg de stukjes kip toe en marineer 5 min. Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 min. in ruim kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden en roerbak de stukjes gemarineerde kip 5 min. Voeg de broccoli en de doperwtjes toe en wok nog 5 min. Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 min. op een laag vuur. Schep de helft van de koriander erdoor.

Schep de rijst op 4 borden en verdeel de Kip kerrie madras erover. Bestrooi met de rest van de koriander en de pinda’s.

Serveertip

Geef Conimex Smaakmaker Kroepoek Naturel en een schaaltje yoghurt bij de Kip Kerrie Madras met broccoli en erwtjes.

Variaties

Vervang de doperwtjes door een uitgelekt blikje linzen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 757,0 kcal
Proteïnes 45,6 g
Suikers 2,1 g
Vezels 7,2 g
Vetten: 22,4 g
- Verzadigde vetten 3,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.924,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 87,5 mg
Sodium 2.014,7 mg

* 1 portie = 100 g