Kip Kerrie Madras met broccoli en erwtjes

Kip Kerrie Madras met broccoli en erwtjes

Indiaas kip kerrie recept gemaakt van in Conimex Mix voor kerrie Madras gemarineerde en gebakken kipfilet stukjes met rijst, broccoliroosjes, erwtjes en fijngehakte koriander in een heerlijke kerrie madras saus. Bestrooid met geroosterde pinda's en geserveerd met kroepoek naturel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram rijst
  • 500 gram kipfilet
  • 1 pak Conimex mix voor Kip Kerrie Madras
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 200 gram diepvries erwten
  • 4 eetlepels fijngehakt koriander
  • 4 eetlepels geroosterde pinda grof gehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 775
    • Eiwitten 46.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 101.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.8g
    • Suikers 4.6g
    • Vezels 7.9g
    • Vetten 22.4g
    • Verzadigde vetten 3.9g
    • Onverzadigde vetten 17.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 88mg
    • Natrium 2067mg
    • Zout 5.16g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 18%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 171%
    • Vitamine A 82%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

  2. Snijd de kip in stukjes. Meng de marinademix (uit het pakje) met de Conimex Wok Olie. Voeg de stukjes kip toe en marineer 5 min. Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 min. in ruim kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.

  3. Laat een wok op een hoog vuur heet worden en roerbak de stukjes gemarineerde kip 5 min. Voeg de broccoli en de doperwtjes toe en wok nog 5 min. Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 min. op een laag vuur. Schep de helft van de koriander erdoor.

  4. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de Kip kerrie madras erover. Bestrooi met de rest van de koriander en de pinda’s.