Ketjapmie met tomaat en knoflook

Dit recept varkensvlees met ketjap manis, bami goreng mix en groenten als tomaat is een heerlijk gevarieerd gerecht. De boemboe Conimex maakt het allemaal net even wat makkelijker.

1 stem

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

Was en snijd ondertussen de tomaten in partjes. Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in ringetjes.

Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de roerbakvleesreepjes 2 minuten. Roerbak dan de bamigroenten, de rode peper en de knoflook 5 minuten mee. Meng er eerst 0.5 dl water, de Conimex boemboe bahmi goreng en de Conimex ketjap manis gold door en vervolgens de mie en de partjes tomaat. Roerbak het gerecht nog 2 minuten.

Schep de ketjapmie in 4 diepe borden.

Serveertip

Lekker met Conimex Kroepoek Bali.

Variaties

Vervang de vleesreepjes in deze ketjapmie met tomaat en knoflook door reepjes kipfilet.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 544,0 kcal
Proteïnes 33,1 g
Suikers 27,6 g
Vezels 5,0 g
Vetten: 13,4 g
- Verzadigde vetten 2,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 34,6 mg
Sodium 1.887,1 mg

* 1 portie = 100 g