Ketjapmie met tomaat en knoflook

Ketjapmie met tomaat en knoflook

Dit recept varkensvlees met ketjap manis, bami goreng mix en groenten als tomaat is een heerlijk gevarieerd gerecht. De boemboe Conimex maakt het allemaal net even wat makkelijker.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 500 g bamigroenten
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g roerbak vleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 5 el Conimex Ketjap Manis Gold
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 544
    • Eiwitten 33.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 75.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 70.5g
    • Suikers 27.6g
    • Vezels 5.0g
    • Vetten 13.4g
    • Verzadigde vetten 2.4g
    • Onverzadigde vetten 10.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 35mg
    • Natrium 1887mg
    • Zout 4.72g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 48%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Was en snijd ondertussen de tomaten in partjes. Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in ringetjes.

  3. Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de roerbakvleesreepjes 2 minuten. Roerbak dan de bamigroenten, de rode peper en de knoflook 5 minuten mee. Meng er eerst 0.5 dl water, de Conimex boemboe bahmi goreng en de Conimex ketjap manis gold door en vervolgens de mie en de partjes tomaat. Roerbak het gerecht nog 2 minuten.

  4. Schep de ketjapmie in 4 diepe borden.