Ketjapmie met pittige kabeljauw, krokante prei en paprika

Deze mie recept met Ketjap Manis en Sambal manis is een heerlijk pittig vis recept met kabeljauw. De prei en paprika geven kleur aan dit verrukkelijke gerecht.

0 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in zeer smalle ringen. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes.

Bestrijk de kabeljauwfilet rondom met een beetje Conimex sambal manis (totaal anderhalve eetlepel). Verhit 1 eetlepel Conimex wokolie in een ruime koekenpan op een hoog vuur en bak hierin de stukken kabeljauwfilet in ca. 3 minuten aan elke kant bruin en gaar. Voeg 2 el Conimex ketjap manis toe.

Verhit ondertussen een wok en voeg 2 eetlepels wokolie toe. Roerbak de prei en de paprika in 4 porties tot ze knapperig zijn. Verhit in de (droge) pan van de mie de rest van de ketjap met een halve eetlepel sambal manis. Voeg de mie toe en mengen.

Schep de ketjapmie op borden, leg de vis erop en schep de krokante prei en paprika op

Serveertip

Deze ketjapmie met pittige kabaljauw, krokante prei en paprika is lekker met kroepoek en een glas melk voor het neutraliseren van de sambal wanneer deze te overheersend is.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 467,0 kcal
Proteïnes 33,0 g
Suikers 11,4 g
Vezels 3,8 g
Vetten: 12,9 g
- Verzadigde vetten 2,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 260,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 154,3 mg
Sodium 887,2 mg

* 1 portie = 100 g