Ketjapkip met sambalprei en rijst

Heerlijke zoete ketjapkip met sambalprei en rijst. Dit zomerse rijstgerecht maak je eenvoudig zelf met dit recept en met Conimex Ketjap Manis en Conimex Sambal Manis gemarineerde kipkarbonades. Haal het Verre Oosten in huis met dit verrukkelijke recept voor 4 personen.

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verwarm de grill of steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de Conimex Ketjap Asin met een tl Conimex Sambal Manis. Wentel de kipkarbonades erdoor en laat ze tenminste 10 minuten marineren. Snijd de limoen in partjes.

Rooster de kipkarbonades op of onder de licht ingevette grill of barbecue in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Draai ze regelmatig.

Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de prei 3 minuten. Meng er na 2 minuten naar smaak een tl sambal doorheen.

Schep de rijst en sambalprei op 4 borden en leg de ketjapkip erbij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de ketjapkip met sambalprei en rijst Conimex Kroepoek op tafel en partjes limoen, om aan tafel boven de rijst uit te knijpen.

Variaties

Maak in plaats van sambalprei, kerrieprei met Conimex Boemboe voor Kerriegroenten.